Providence Holy Cross  Palliative Care Suite

This 1,200 sq. ft. project revolved around the design of a new palliative care unit. PDA design team took a traditional semi-private acute patient room and transformed it. PDA worked closely with Providence Holy Cross to design a space that meet their specific needs. A space that seamlessly integrates an area for patient, family gathering and essential caregiver support along with thoughtful and sensitive selection of features, fixtures and finishes.  

This prototype project will pave the way for additional room remodels. The project integrates thoughtful features, tunable white LED lighting, specialty fixtures and finishes in order to achieve our vision of dignity for the users.

 
 

facts

LOCATION  MISSION HILLS, CA

SIZE  1,200 sf

COMPLETION DATE  2017

CLIENT  Providence HOLY CROSS MEDICAL CENTER

SERVICES  PROGRAMMING, ARCHITECTURE, EVIDENCE-BASED DESIGN, INTERIOR DESIGN, donor wall 

 

RELATED PROJECTS